Llibre Vermell

Llibre Vermell

El Llibre Vermell de Montserrat és el còdex I de la Biblioteca del Monestir de Montserrat. Un recull d’una àmplia varietat de documents com ara narracions, miracles i prodigis, pregàries i sermonaris, un calendari monacal… i deu peces musicals.

Aquest còdex es va començar a recopilar i copiar cap al 1399. Es creu que va ser prestat al Marquès de Lió el 1806, abans que el monestir fos saquejat i cremat durant la Guerra del Francès. Es recupera novament l’any 1885 i fou llavors que es va enquadernar amb vellut de color vermell, origen del nom català amb el qual se’l coneix.

Les deu peces del Llibre Vermell són un testimoni únic de la música religiosa de caràcter popular, tant perquè és l’únic document d’aquestes característiques que es conserva, com perquè a diferència d’altres llocs, a Montserrat les cantaven el poble.

La Coral Santa Rosalia de Torredembarra (Tarragona), m’encarrega el disseny del cartell dels diversos concerts que realitzaran, i també el desenvolupament gràfic d’altres aplicacions impreses tals com programa de mà.

Category:

Disseny Gràfic, Il·lustració